Starterswoningen

Starterswoningen zijn betaalbare, kwalitatieve huurwoningen voor jonge alleenstaanden en koppels. Als je nadien een woning in Leuven koopt, recupereer je een deel van je huurgeld.

De starterswoningen zijn een blijvend succes. Jongeren met een binding met Leuven krijgen via dit principe een duwtje in de rug en zo spelen wij in op de vraag naar meer betaalbare woningen. Van zodra ze klaar zijn om een woning of grond in groot Leuven te kopen, kunnen ze beroep doen op het geld een spaarpotje dat AG Stadsontwikkeling Leuven voor hen heeft aangelegd. Daarom wordt er regelmatig van bewoners gewisseld. Ook in 2021 startten we een nieuwe oproep om zo vijf starterswoningen toe te kennen aan nieuwe huurders.

We beschikken over 39 starterswoningen! Deze woningen zijn verspreid over vier residenties: 21 in Klein Rijsel, 4 in De Horenblazer, 13 in De Latten en 1 in Feestzaal. Dat is één starterswoning minder dan in 2020 omdat het rolstoelvriendelijke appartement in Klein Rijsel niet langer wordt ingezet als starterswoning.

Gemiddeld spaarden huurders op het einde van hun huurovereenkomst een spaarpot bijeen van 3903, 37 euro. De effectief uitgekeerde spaarpotjes bedragen tussen 1753 en 6785 euro.

AG Stadsontwikkeling Leuven evalueerde deze startersformule in 2021 en in 2022 zal er een nieuw model geïntroduceerd worden.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.