Fonteinstraat

De drie studio’s in de Fonteinstraat worden op duurzame wijze onder handen genomen. Via een ontwerpwedstrijd gingen we op zoek naar beloftevolle architecten die samen met ons betaalbaar en duurzaam willen renoveren. Samen met het geselecteerde architectenbureau startten we de grondige renovatie met een circulaire aanpak.


Met de renovatie van de 3 studio's in de Fonteinstraat wordt ingezet op circulariteit en duurzaam materialenbeheer. In februari organiseerde AG Stadsontwikkeling Leuven een ontwerpwedstrijd voor beloftevolle, startende architecten die samen met ons betaalbaar en duurzaam willen renoveren. Hier kwam waardevolle informatie naar boven met acht aangemelde architectenbureaus als gevolg. Na een grondige selectieprocedure selecteerden we KPW architecten.

KPW architecten werd aangesteld als ontwerpteam en maakte het ontwerp. Daarop verder bouwend werd het aanbestedingsdossier voor de werken opgesteld en goedgekeurd.

In het kader van circulair renoveren hielden we een ‘garageverkoop’ waar heel wat van de aangetroffen materialen uit de drie studio’s zoals lavabo’s, gordijnen, radiatoren, … gratis opgehaald mochten worden. We voorkomen dat deze materialen in de afvalstroom terecht komen en geven ze een tweede leven.

In het najaar werden de werken toegewezen en werd gestart met de ontmantelingswerken. We werken onder meer samen met sociale-economiebedrijven.

Dit is een pilootproject dat kadert binnen Leuven circulair, de Green Deal Circulair Bouwen (GDCB) en het internationale Interreg project Facilitating Reclaimed Building Materials (FCRBE)

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.