Facilitair beheer

Er zijn zes grote gebouwen waarvoor het AGSL het facilitair beheer opneemt. Het Stadskantoor, Politiehuis, Girafant, EAP, hal 5, Comenius. Het facilitair beheer houdt veel diverse taken in. Naast het vernieuwen van daken, het vervangen van afvalsorteersystemen of een brandcentrale, herstellingswerken, een verhuis naar een andere locatie en voorbereidende studies houden ze zich bezig met de volgende projecten.

Samen met de stad Leuven en Fluvius werd er in 2020 gewerkt aan een energiezorgplan voor alle grote gebouwen. Dit plan zal als kapstok dienen om energiebesparende maatregelen op te lijsten die nadien toegepast kunnen worden bij de renovatie van de gebouwen.

Duurzame energie

Er werd ook hard ingezet op duurzame energie: zonnepanelen werden geplaatst in het Politiehuis en de Girafant.

Coronaproof maken van de gebouwen

Door de pandemie werden de gebouwen ook snel coronaproof gemaakt met onder andere looplijnen, vlekkenplannen, ontsmettende middelen, …

Vernieuwen dienstweg

De driehonderd meter lange dienstweg achter het Stadskantoor was toe aan een nieuwe asfaltlaag met bijhorende wegmarkeringen. Daarbij werd er een waterdichting geplaatst die waterinsijpeling in de garage moet tegengaan. De dienstweg is nu officieel een fietstraat!
 

Hybride werken

Meerdere vergaderzalen van het Stadskantoor werden uitgerust met ICT-materiaal om het hybride werken te optimaliseren. Zo is het mogelijk om op verschillende locaties éénzelfde vergadering te volgen door gesynchroniseerde camera's en luidsprekers.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.