Een dag uit het leven van onze deskundige financiën Greet

Het stafteam bestaat uit zeven gemotiveerde collega's die instaan voor de dagdagelijkse operationele taken zoals boekhouding, communicatie en administratie. Binnen het stafteam is er een kleiner financieel stafteam van 3 collega's die zich met financiële taken bezig houden. Je zal van deze twee teams deel uitmaken! 

 

  • Ik begin de dag met het bekijken van mijn persoonlijke mailbox en de mailbox waar de facturen voor het AGSL in toekomen. Ik krijg e-mails met vragen van collega’s, to do’s, leveranciers, zaken om op te volgen en na te kijken, ...
  • Op basis van deze mails kijk ik waar de collega's mij het dringendste nodig hebben. Een strakke planning heb ik dus niet. Enkel de overlegmomenten liggen (twee)wekelijks vast zoals het financieel stafteamoverleg, het stafteamoverleg en het werkoverleg bij Erfgoedsite Abdij van Park. De andere momenten vul je zelf in!
  • Meestal focus ik mij in het begin van de week op de inkomende facturen. Op die manier kunnen deze facturen zo snel mogelijk worden verwerkt door mezelf, goedgekeurd door de collega's en betaald worden.
Sfeerfoto: teamdag 2021
  • Later op de week zal ik de betalingen, en vooral de ontvangsten, verwerken en concentreer ik me op de leveranciers en klantenopvolging. Ik stuur ze mailtjes of bel ze op.
  • Eénmaal per maand wordt de huur van appartementen, autostaanplaatsen, (commerciële) ruimtes, ... gefactureerd en dit krijgt ook voorrang.
  • Elke collega wordt aangemoedigd om werkgerelateerde opleidingen te volgen. Dit doe ik dan ook met veel plezier! Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld een opfrissingscursus 'Grondige kennismaking met de beleids- en beheerscyclus van de Vlaamse lokale besturen' en 'overheidsboekhouden' gevolgd.

Hoe je je prioriteiten stelt, bepaal je zelf. Je krijgt veel vrijheid om zelf je dag en week in te delen. Welke dagen ik voor Erfgoedsite Abdij van Park of het AGSL werk mag ik zelf kiezen. Rekening houdend met ingeplande vergaderingen natuurlijk.

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.