Circu l'air

Projectbeheerder Letty De Jong vertelt:

Dag Letty, we zijn heel benieuwd naar het project Circu l’air! Wat kan je er al over vertellen?

Hoi, het gaat om drie studio’s die zich aan de Fonteinstraat in Leuven bevinden. Het is een appartementencomplex uit 1970 waar zich drie studio’s in bevinden die niet meer aan de huidige normen voldoen. De studio’s zijn dus dringend toe aan een grondige renovatie.

Hoe gaan jullie deze renovatie aanpakken?

We gaan deze renovatie op zo’n circulair mogelijke manier proberen te renoveren. Wij bij het AGSL hebben als doel om onze beleidskeuzes zo duurzaam mogelijk te maken. In 2019 tekenden we bijvoorbeeld het pamflet van de Green Deal Circulair Bouwen (GDCB). De studio’s zijn kort daarna aangewezen als onderwerp voor dit pilootproject en kregen de projecttitel CIRCU L’AIR. Circulair renoveren op hoge hoogte!

Welke belangrijke stappen hebben jullie al ondernomen?

Een paar maanden geleden deed het AGSL een oproep naar architecten om samen de circulaire reis aan te gaan in de Fonteinstraat. De circulaire ambitie en het engagement voor duurzaam bouwen was duidelijk voelbaar bij de inzendingen. Na een grondige selectieprocedure selecteerde het AGSL KPW architecten. We kijken enorm uit naar de samenwerking met KPW architecten

Waar kunnen onze lezers de laatste updates vinden over het project Circu l'air?

Op de pagina van het project brengen we je steeds als eerste op de hoogte!

Bedankt voor het interessante gesprek Letty!

(Dit project maakt deel uit van de GDCB en het Interreg FCRBE initiatief.)

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.